Doe mee met de communicatiekaravaan!

ISAAC-nf en Vilans organiseren sinds de zomer 2011 een communicatiekaravaan. Hoort ondersteunde communicatie bij je dagelijks werk en wil je je goede voorbeelden delen met anderen? Of ben je juist benieuwd wat anderen ontwikkeld hebben? Sluit aan bij de karavaan!

Waar komt de karavaan?

Donderdag 7 februari 2013 - Ons Tweede Thuis in Aalsmeer
Ons Tweede Thuis startte in 2005 met het project 'Begrijp mij goed'. Alle medewerkers volgden een training om een basishouding te krijgen op het gebied van communicatie. Er  was aandacht voor communicatiemiddelen en met 'De Communicatie in Kaart' leerden zij de communicatie van en met een cliënt in kaart te brengen naar vorm, inhoud en gebruik. Een communicatieteam zorgde voor ondersteuning en adviezen zorgde voor producten en middelen om de communicatie van en met de cliënten op maat te ondersteunen en verbeteren. Het project duurde 2 jaar. Het communicatieteam is daarna doorgegaan en inmiddels geborgd binnen het Adviespunt.

Inhoud:

  • Implementatie Totale Communicatie bij Ons Tweede Thuis
  • Zelf ontwikkeld communicatiemateriaal
  • Voorbeeld uit de praktijk: uitleg verzorgingskaarten bij de EMB-doelgroep
  • Uitwisselen ervaringen en brainstormen over communicatieprofielen

De bijeenkomst duur van 9.30 tot 12.00 uur. Locatie: dienstencentrum Ons Tweede Thuis, Vuurdoornstraat 11, 1431 RM  Aalsmeer, tel (0297) 353800

Aanmelden als deelnemer

Wil je mee ‘on tour’ en op locatie zien en horen wat werkt voor je collega’s? Wil je meepraten over jouw ervaringen en geïnspireerd raken door het enthousiasme van anderen? Meld je aan met het formulier hieronder en ontvang een automatische update van de geplande data en gastlocaties met bijzondere thema’s. Per locatie kunnen een beperkt aantal deelnemers (circa 20) meedoen. Deelname is gratis, je bent te gast bij de organiserende instelling.

Aanmelden als deelnemende instelling

Op welk pareltje van je werk ben jij trots? Deel je kennis met anderen! Gastlocaties krijgen ondersteuning van Vilans en ISAAC-nf (promotie via websites, mailing en nieuwsbrief en registratie van de deelnemers). Er reist een expositie mee met informatie over ondersteunde communicatiedie nog enkele weken beschikbaar blijft voor de medewerkers van de organiserende instelling. Neem voor meer informatie contact op met Daniëlle Golsteijn (Vilans) of Wilma Scheres (ISAAC-nf).

Netwerk en community

Op het Kennisplein is ook een netwerk over ondersteunde communicatie actief. Via een digitale community (met zo’n 60 leden) kunnen de leden snel met elkaar in contact komen en informatie delen. Nog geen lid? Meld je aan bij Daniëlle Golsteijn.

Contactpersoon

foto

Daniëlle Golsteijn

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 24 38

ISAAC-nf

ISAAC staat voor International Society for Augmentative and Alternative Communication. De Nederlandse en Vlaamse tak (aangeduid als nf) zet zich in voor mensen met een communicatieve beperking, hun omgeving en hun professionele hulpverleners.

Lees meer op de website van ISAAC-nf (externe link)

Logo ISAAC-nf

Symposium

‘AAC Awareness Month’ werd over de hele wereld gevierd in oktober. Een maand met speciale aandacht voor Ondersteunde Communicatie, bedoeld om het publiek meer bewust te maken van de verschillende manieren waarop mensen met beperkingen communiceren. Samen met Isaac-nf en de OC-leerstoel van de Radboud Universiteit organiseerde Vilans een symposium.
Lees meer op de website van Isaac-nf (externe link)

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten