Leernetwerkbijeenkomsten Zeggenschap en inclusie EMB

Mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) lopen veel risico de regie en controle over hun eigen leven te verliezen. Zij raken gemakkelijk buitengesloten van de samenleving. Het project Zeggenschap & inclusie helpt organisaties om de zeggenschap van mensen met EMB te stimuleren en vergroten. In 3 bijeenkomsten delen we kennis, ervaringen, instrumenten en goede voorbeelden met iedereen die wil deelnemen aan dit leernetwerk. Leren gebeurt in interactie met andere deelnemers. De inhoud van de bijeenkomsten bepalen we met elkaar. Deelnemers krijgen toegang tot de online community.

Data en aanmelding

De eerste 2 bijeenkomsten zijn geweest, de laatste is op 13 juni 2013. Mail het ingevulde aanmeldformulier naar Judith Oosterom (030) 789 2338 of bel haar voor meer informatie.
Schrijf je in voor één of meer van de leernetwerkbijeenkomsten  

Doel

Betrokkenheid en deelname van mensen met EMB aan de maatschappij bevorderen en borgen zodat zij  meer zeggenschap over het eigen leven en een gelijkwaardiger positie in de maatschappij krijgen.

Aanpak

  • We gebruiken instrumenten en methodieken uit de veranderKIZT: Kwaliteits-, Inclusie- en Zeggenschap Tools. Waar nodig passen we deze aan voor optimaal gebruik in de praktijk. 
  • We bekijken wat in de organisatie nodig is om zeggenschap & inclusie te stimuleren. Bijvoorbeeld in beleid of cultuur (actie, uitvoering en implementatie).
  • Door het verfijnen van de tools uit de VeranderKIZT zorgen we ervoor dat nog meer mensen en organisaties profijt hebben van alle beschikbare kennis.
  • 6 Teams volgen het intensieve traject. Zij krijgen ondersteuning en advies van een vaste kernteambegeleider. Aanmelden voor dit traject is niet meer mogelijk.

Wat levert het op?

  • Meer zeggenschap en inclusie voor mensen met EMB.
  • Inzicht in belemmerende en bevorderende factoren in de organisatie. 
  • Kennis en inzicht door uitwisseling van verhalen, tips, do’s, dont’s en best practices.

Contactpersoon

foto

Willy Calis

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 24 81

Impressie slotconferentie

diapresentatie slotconferentie

 

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten