Platform Sociale Netwerken

Mensen met beperkingen helpen bij het opbouwen en versterken van hun sociale contacten, dat is het doel van het Platform sociale netwerken. Iedereen die zich hierbij betrokken voelt kan zich aansluiten bij het Platform. Zo kunnen we kennis en ervaring met elkaar delen en ervoor zorgen dat mensen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij. Sinds de oprichting in 2000 heeft het Platform een vaste kern en een grote wisselende interessegroep. Het Platform komt 4 keer per jaar bij elkaar.

Wanneer

Planning voor 2013:

  • Vrijdag 22 maart
  • Vrijdag 24 mei (gewijzigde datum)
  • Vrijdag 20 september
  • Vrijdag 29 november

De bijeenkomsten duren van 10.00 tot 12.30 uur.

Waar

Vilans, Catharijnesingel 47 in Utrecht

Voor wie

Mensen die werken aan het bevorderen van maatschappelijke integratie van mensen met een beperking en hun ervaring en kennis willen delen. Het gezelschap is gevarieerd: mensen van zorgorganisaties, MEE-consulenten, ondersteuners die bezig zijn met sociale netwerken, docenten en studenten, medewerkers van kennisinstituten en anderen.

Resultaat

Delen van kennis en praktijkervaringen met het opbouwen, ondersteunen en in stand houden van een sociaal netwerk van mensen met beperkingen.

Inhoud

Deelnemers bepalen zelf de inhoud. Meestal nodigen we een of meer sprekers uit. We bespreken relevante onderwerpen zoals ondersteuning in en met de samenleving (inclusie). Het platform ‘bedruipt’ zichzelf. Vilans zorgt voor vergaderruimte. Het platform komt zo’n 4 keer per jaar bij elkaar. Onafhankelijk voorzitter is Walter MacLennan.

Onderwerpen

  • Eigen Kracht-conferenties bij mensen met een verstandelijke beperking, vrijdag 24 mei, 10.00 tot 12.30 uur, Vilans, Catharijnesingel 47 in Utrecht. De nieuwste inzichten. Het verband tussen EK-c’s en netwerkversterking. Wat werkt in welke context en bij wie? Deze bijeenkomst wordt voorbereid door Hilleke Crum, Regiomanager Eigen Kracht Noord-Holland en Liza Daane, Stafmedewerker Kennis & Innovatiecentrum MEE Amstel en Zaan.

Kosten

Deelname is gratis

Aanmelden

Wilt u meedoen? Stuur dan een mail naar gehandicaptenzorg@vilans.nl met als onderwerp ‘Platform sociale netwerken’. Vermeld duidelijk uw naam en de datum waarop u mee wilt doen.

Presentaties vorige bijeenkomsten

Contactpersoon

foto

Inge Redeker

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 23 43

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten