Werk maken van ontwikkelingsgericht ondersteunen

Heeft jouw organisatie behoefte aan een frisse wind door de Arbeidsmatige Dagbesteding (ADB)? Ben je benieuwd naar interessante ontwikkelingen en kansen? Meld je dan aan voor (een van) de bijeenkomsten ‘Werk maken van Ontwikkelingsgericht Ondersteunen’.

Wanneer

De eerste bijeenkomsten waren op 2 oktober en 22 januari. De laatste bijeenkomst vindt plaats op 26 maart 2013.

Waar

DROOM te Elst (Gld)

Voor wie

Managers, beleidsmakers, leidinggevenden en uitvoerende medewerkers van alle organisaties die arbeidsmatige dagbesteding aanbieden: organisaties in de gehandicaptenzorg, bedrijven en sociale ondernemingen en alle andere initiatieven op het gebied van arbeidsmatige dagbesteding.

Inhoud

Ieder mens wil een werkplek waar hij tot zijn recht komt. Waar je talenten gezien worden en je je gestimuleerd voelt om het beste uit jezelf te halen. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor mensen met een beperking. Maar hoe organiseer je dat als (zorg)organisatie? Veranderende wet- en regelgeving noodzaakt organisaties om de arbeidsmatige dagbesteding anders in te richten. Hoe pak je dat aan en hoe doen anderen dat?

Bijeenkomsten

De eerstvolgende bijeenkomst is op 26 maart. Via gastsprekers, een film en onderlinge uitwisseling van kennis en ervaringen, bruikbare methodieken en goede voorbeelden krijg je veel nieuwe informatie om zelf aan de slag te gaan. De 8 organisaties die in het leernetwerk samenwerken vertellen over hun ervaringen. Zij werken aan ontwikkelingsgerichte cliënttrajecten en filmen de individuele vorderingen. Of schrijven een actieplan om opgedane kennis en ervaringen binnen de organisatie te verankeren.

Kosten

Deelname is gratis.
Naar het aanmeldformulier (externe link)

Verbeterprogramma Gehandicaptenzorg

Het leernetwerk 'Ontwikkelingsgericht Ondersteunen' is één van de thema’s van het Verbeterprogramma Gehandicaptenzorg. Uitvoerders zijn: CBO/TNO en Vilans, in nauwe samenwerking met VGN.

Contactpersoon

foto

Karin van Soest

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 25 42

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten