Hilair Balsters: 'Met de beste kennis aan het werk!'

Dat mijn hart bij de gehandicaptenzorg ligt, heeft een hele persoonlijke reden: mijn zus heeft een verstandelijke beperking. Toch benader ik het werken in de zorg als ‘kenniswerk’. Door inzet van de juiste, beproefde kennis kunnen we veel winst behalen in het verbeteren van de ondersteuning en de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking.

Bezig met

Ik bouw, samen met het werkveld, aan het Kennisplein Gehandicaptensector, vind- en broedplaats van actuele en betekenisvolle kennis in onze sector. Op het Kennisplein bouw ik mee aan de website, organiseer ik bijeenkomsten, ondersteun ik netwerken en faciliteer ik werkplaatsen.
Mijn kracht is het co-creëren: het samen met anderen kennis ontsluiten en deze breed verspreiden.

Verdiensten

Ik ben er trots op dat we met VGN en MEE Nederland het Kennisplein Gehandicaptensector hebben ingericht, waar steeds meer mensen uit de sector zijn te vinden. Tien organisaties denken met ons mee over de koers en de activiteiten op het Kennisplein. Op de laatste kennismarkt waren 80 workshops en 20 posterpresentaties, waar het werkveld op diverse themagebieden ’state of the art’ kennis presenteerde. Ik constateer dat kennis steeds meer als een belangrijke sturingsfactor wordt gezien om strategische doelen (lees: een optimale zorg en ondersteuning) te bereiken. Een goede zaak, waar ik met het Kennisplein Gehandicaptensector  graag actief aan bijdraag.

Over de auteur

thumbnail

Hilair Balsters

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 23 82

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten