Leon Bosch: 'Samenwerken is de sleutel'

Zorginstellingen moeten steeds meer samen met anderen werken aan het vergroten van de maatschappelijke participatie van cliënten. Nieuwe verbindingen leggen en samen met maatschappelijke partners ervoor zorgen dat kwetsbare burgers kunnen blijven meedoen. Hiervoor zijn bruggenbouwers nodig die de zorg kunnen verbinden met andere ‘werelden’. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Bezig met

Om de maatschappelijk deelname van kwetsbare burgers te bevorderen, moeten organisaties, instellingen én de lokale samenleving bereid zijn te veranderen. Juist in deze tijden van bezuinigingen en een ‘terugtrekkende’ overheid. Naast een groter beroep op de zelfredzaamheid van burgers betekent dat een toenemend beroep op het maatschappelijke middenveld. Mijn inzet: de juiste partijen rond de tafel krijgen, netwerken vormen en zo innovaties en nieuwe ontwikkelingen delen. Samenwerking tussen bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren is immers een belangrijke sleutel tot het succes van vernieuwing. Samen innovatief maatschappelijk ondernemen en allianties vormen, daar draait het om. Dit geldt zeker ook voor zorginstellingen!

Verdiensten

Door mijn jarenlange ervaring ken ik de wereld van zorg, onderwijs en werk goed, met name die van Wajongers. Allianties smeden betekent elkaars taal leren spreken, elkaar vertrouwen en elkaars mogelijkheden onderkennen. Dat kost tijd. De uitvoeringspraktijk van innovatieve projecten is vaak weerbarstig. Samenwerking  komt moeizaam van de grond en kwetsbare mensen krijgen vaak niet de noodzakelijke ondersteuning. Tegelijkertijd doen veel professionals dagelijks onder soms moeilijke omstandigheden hun werk. Mensen en organisaties verbinden en helpen om vooruitgang te boeken, daarin zit mijn drijfveer.

Over de auteur

thumbnail

Leon Bosch

Senior medewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 23 84

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten