Mensen met een (verstandelijke) beperking serieus nemen!

Dit zie ik als mijn missie bij Vilans: zorgen dat steeds meer mensen zich realiseren dat de ervaringen en meningen van mensen met een beperking ertoe doen. Dat die ervaringen en meningen een grote meerwaarde kunnen betekenen voor het werk van zorgverleners, beleidsmakers en andere betrokkenen, maar ook voor de beeldvorming in de maatschappij.

Bezig met

Sinds vorig jaar werk ik aan een project waarin we filmpjes laten maken van mensen die ondanks hun beperking gewoon meedoen in de samenleving. De filmpjes zijn bedoeld als voorbeeld voor anderen en laten zien dat je ook met een beperking een normaal leven kunt leiden. Het komende jaar willen we ervaringsverhalen verzamelen van mensen met een verstandelijke beperking die slachtoffer zijn (geweest) van grensoverschrijdend gedrag. Hiermee willen we de oren en ogen openen van anderen onder het motto ‘u gelooft het pas als u het ziet’. Met deze verhalen willen we de bewustwording bij begeleiders vergroten en daardoor grensoverschrijdend gedrag helpen verminderen.

Verdiensten

Bij Vilans en daarbuiten werk ik al jaren aan projecten waarbij ik me betrokken voel bij de positie van mensen met een beperking. Ik wil hen tot hun recht laten komen. Met deze motivatie probeer ik anderen te inspireren zodat onze werkzaamheden meer betekenis krijgen voor mensen met een beperking. Zodat hun mening telt en hun ervaringen ertoe doen!

 

Over de auteur

thumbnail

Willy Calis

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 24 81

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten