Petra Crombag: 'In huiselijke sfeer een volwaardig leven kunnen leiden'

In deze tijd van bezuinigen, hoge werkdruk en behoefte aan andere zorgvormen is de zorgsector hevig onderworpen aan veranderingen. Dit heeft ook weerslag op de behoefte van mensen met een beperking om langer zelfstandig thuis te wonen in een stijl die zij zelf het fijnste vinden. Particulieren die hieraan willen bijdragen door zelfstandig kleinschalige woonvormen op te zetten en activiteiten voor dagbesteding te ontwikkelen inspireren mij.

Bezig met

  • Zorginstellingen en particuliere initiatiefnemers ondersteunen bij het opzetten van kleinschalige woonvormen.
  • Inventariseren van de huidige situatie van zorg op afroep, zorginfrastructuur, woonservicezones en de verschillen van leveren van zorg in de stad en het platteland.
  • Inzicht krijgen in trends van arbeidsmatige dagbesteding zoals zorginstellingen ze organiseren in de huidige situatie van veranderingen van AWBZ, Wmo, Wajong en Wsw.

Verdiensten

We hebben een netwerk opgezet waarin we particuliere initiatiefnemers ondersteunen en begeleiden bij het opzetten en exploiteren van een kleinschalige woonvorm. Zo kunnen zij leren van elkaars ervaringen.

In een netwerk van zorginstellingen en gemeenten zetten we de inzichten en successen rond arbeidsmatige dagbesteding in. Zorginstellingen en gemeenten kunnen dan gezamenlijk aan de slag om arbeidsmatige dagbesteding verder te ontwikkelen.

Over de auteur

thumbnail

Petra Crombag

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie ouderenzorg

(030) 789 25 32 / 06 81 85 07 99

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten