Mariëlle Cuijpers: 'Mentaal welbevinden: geluk kun je sturen'

Een cliënt zien genieten van een douchebeurt of een knuffel krijgen van een cliënt omdat ze je altijd zo vrolijk vindt, zijn momenten die er toe doen. Zorg voor cliënten dicht bij het dagelijkse leven houden, daar zet ik me vol enthousiasme voor in. Zorgen voor mentaal welbevinden is aansluiten bij wat de cliënt belangrijk vindt en wie hij is. Mijn kracht zit in het vertalen van visies en ideeën naar concrete en hanteerbare projecten en producten en in het leggen van verbindingen tussen mensen en thema’s. 

Bezig met

Als projectleider Mentaal Welbevinden houd ik me bezig met inhoudelijke ontwikkeling en praktische vertaling van dit thema. Ondanks de bezuinigingen in de zorg en de focus op kostenbeheersing is een grote interesse merkbaar in aandacht voor mentaal welbevinden. Zorgorganisaties en zorgmedewerkers help ik om handen en voeten te geven aan dit onderwerp.

Organisaties  adviseer ik over visieontwikkeling. Hoe richt je de organisatie zo in dat aandacht geven, contact maken, luisteren onderdeel kan zijn van de zorg?  Hoe zorg je ervoor dat dit mogelijk is binnen de bestaande budgetten? Daarnaast  begeleid ik teams en individuele medewerkers. Hoe werk je als zorgmedewerker, samen met je collega’s, zo dat aandacht voor mentaal welbevinden een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijkse werk wordt.

Verdiensten

Het thema mentaal welbevinden komt steeds beter op de kaart te staan bij zorgorganisaties. Mede door mijn bijdrage zijn er verschillende activiteiten georganiseerd en producten ontwikkeld. Zo ben ik één van de initiatiefnemers van het Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen. Steeds meer bestuurders en medewerkers zoeken naar nieuwe wegen en laten zich graag  inspireren en motiveren door thema’s als mentaal welbevinden, geluk, leefplezier.

Over de auteur

thumbnail

Mariëlle Cuijpers

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie ouderenzorg

(030) 789 24 08

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten