Daniëlle Golsteijn: 'Communicatie laat ons leven'

Wij mensen hebben enorm veel mogelijkheden om met elkaar te communiceren. We kunnen complexe boodschappen overbrengen, gevoelens, behoeftes en wensen uiten. Zo leren we elkaar kennen en waarderen. Communicatie geeft ons zeggenschap en regie over het leven. Het contact met andere mensen draagt bij aan ons levensgeluk. Ik kan gelukkig praten, horen, zien en taal begrijpen. Maar voor mensen met communicatieve beperkingen is communiceren niet vanzelfsprekend.


Bezig met

Ik verzamel, verspreid en inspireer. Er is nationaal en internationaal veel kennis en ervaring over Ondersteunde Communicatie. Te weinig nog wordt deze kennis ingezet om de kwaliteit van leven van mensen met communicatieve beperkingen te verbeteren. Ik wil werkers in de zorg prikkelen, inspireren en uitdagen hun ervaringen te delen met anderen. Samen bouwen aan wederzijds contact en begrip.


Verdiensten

Het boek 'Hulpmiddelen helpen MEEDOEN', een handboek over hulpmiddelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Eén hoofdstuk gaat specifiek over communicatiehulpmiddelen. De hoofdstukken computer en internet, tijd en planning,taakondersteuning, communicatie op afstand en zelfstandig reizen bieden allerlei oplossingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik hoop dat dit boek mensen inspireert na te denken over technologische oplossingen voor communicatieproblemen, planningsproblemen en begrip van tijd. Het maakt mensen zelfstandiger, onafhankelijker en gelijkwaardiger.

Over de auteur

thumbnail

Daniëlle Golsteijn

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 24 38

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten