Carolien Gooiker: 'Iedereen moet meedoen'

Ik vind het belangrijk dat iedereen de kans krijgt mee te doen in de ‘samen’leving. Daarnaast heeft de (preventieve) gezondheidszorg mijn hart gestolen. Ik verbind deze uitgangspunten in mijn werk. Veel voorlichtingscampagnes bereiken mensen met een verstandelijke beperking onvoldoende. Ik vind het belangrijk dat ook zij kunnen kiezen voor een gezonde(re) leefstijl. Ik wil het werkveld en de cliënten zoveel mogelijk betrekken bij onze projecten

Bezig met

Ik werk aan het landelijk gebruik van effectieve interventies bij gezondheid en leefstijl in de gehandicaptenzorg. Bijvoorbeeld door uitwisseling van goede voorbeelden of hulp bij het implementeren. Daarnaast begeleid ik organisaties die werken aan het afbouwen van vrijheidsbeperkende maatregelen bij hun cliënten.

Verdiensten

Met het programma ‘Ban de band uit Nederland’ hebben we veel kennis ontwikkeld en ervaring verzameld om bij te dragen aan een betere kwaliteit van bestaan van mensen  met een beperking en ouderen. Ik vind het belangrijk dat organisaties blijven verbeteren, ook als wij weer vertrokken zijn. Daarom ben ik blij dat ik bij Gemiva-SVG groep een kijkje in hun ‘implementatiekeuken’ mag nemen. Dit leidt tot gerichte aanbevelingen waar ook andere zorgorganisaties hun voordeel mee kunnen doen.
Ook ben ik trots op het samenbrengen van NVAVG (de beroepsereniging van artsen in de gehandicaptenzorg), IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg) en Vilans. Ons doel: de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking verbeteren. Samen organiseren we in het voorjaar van 2011 een bijeenkomst voor mensen uit het werkveld.

Over de auteur

thumbnail

Carolien Gooiker

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 25 22

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten