Bewust worden doe je bewust

Er is veel kennis aanwezig binnen de zorg, maar hoe verbind je deze kennis met de praktijk? Hoe zorg je ervoor dat kennis bij de werkvloer belandt en welke taal kun je dan het beste spreken? Ik zet me ervoor in om dat op een inspirerende manier te doen. Mijn praktijkervaring komt hierbij goed van pas. Door prikkelend te zijn wil ik zorgprofessionals laten nadenken over wie ze zijn en hoe ze handelen. Handel je bewust bekwaam en ben je onbewust bewust geworden?

Bezig met

Ik help instellingen bij het verminderen van vrijheidsbeperkende maatregelen. Zo ben ik nu betrokken bij een intern verbetertraject rondom vrijheidsbeperking. Bij een andere organisatie denk ik mee over de reorganisatie van de dagbesteding. Ook ben ik betrokken bij het kader kritische vakkennis van de gehandicaptenzorg. In het verbetertraject Ban de band help ik instellingen het gebruik van de Zweedse band tot een minimum te beperken of helemaal af te bouwen. Ook help ik organisaties een non-fixatiebeleid te ontwikkelen en hier draagvlak voor te creëren. Allemaal thema’s die direct of indirect het leven van mensen met een beperking verbeteren.

Verdiensten

Door mijn werk in de zorgpraktijk heb ik veel over mezelf geleerd en heb ik me kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. Bij Vilans krijg ik de kans om iets terug te doen. Ik word gedreven vanuit mijn overtuiging. Ik vind het belangrijk dat cliënten in de langdurende zorg een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden. Thema’s als zeggenschap en inclusie zijn voor mij heel vanzelfsprekend. Mijn grootste compliment: in 2009 ben ik uitgeroepen tot IZZ mooi mens. Een mooie bevestiging van mijn visie op zorg!

Over de auteur

thumbnail

Bianca van der Linden

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 23 69

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten