Judith Oosterom: Ieder mens heeft recht op een goed leven

De kwaliteit van leven verbeteren, wie wil dat nou niet. Door middel van verbetertrajecten in de langdurende zorg maken wij dit mede mogelijk. Ieder mens heeft recht op een goed leven. Door de projecten die Vilans aanbiedt aan zorginstellingen zien wij dat deze zorg verbetert zoals het verminderen van vrijheidsbeperkende maatregelen bij gehandicapten en ouderen. 

Bezig met

Als projectassistent ondersteun ik diverse Zorg voor Beter projecten, waaronder Ban de band, een project dat zich richt op het afbouwen van vrijheidsbeperkende maatregelen in de VG, V&V en GGZ. De kennis en ervaringen uit de verbetertrajecten van Zorg voor Beter zet ik samen met het team in om nieuwe projecten te begeleiden, zoals 'Oog en Oor voor Kwaliteit van Leven, verspreiding van een beproefde aanpak!' in samenwerking met het PON.

Verdiensten

Ik werkte mee aan het verbetertraject Sociale Participatie in de GGZ waarbij, gedurende het verbetertraject, 37% van de cliënten één of meer netwerkleden erbij kregen na gebruik van de netwerkcirkel. In dit traject was ik de contactpersoon voor de instellingen die deelnamen en regelde de praktische zaken bij bijeenkomsten en in het verbetertraject.

Ook heb ik meegewerkt aan het Landelijk Dementie Programma, een 4 jarig project waaraan 57 regio’s deelnamen. Tijdens de 4de en 5de tranche van het Landelijk Dementie Programma heb ik de congressen georganiseerd. 

Daarnaast ben ik werkzaam geweest bij de pilot van Ban de Band in 2009 waar meer dan 30 instellingen aan meededen. Naar aanleiding van deze succesvolle pilot hebben we in 2010 de mogelijkheid om 100 instellingen te gaan begeleiden. De logistieke organisatie omtrent dit traject neem ik voor mijn rekening. Samen met een inhoudelijk team is dit een mooie uitdaging om de kwaliteit van leven in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en de GGZ te verbeteren.

Over de auteur

thumbnail

Judith Oosterom

Projectassistente kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 23 38

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten