Inge Redeker: 'Niet apart en speciaal maar gewoon en samen'

Ik maakt me sterk voor inclusie. Inclusie gaat over meedoen en erbij horen van mensen met een beperking. Iedereen wil natuurlijk meedoen en erbij horen, maar helaas is dat in onze maatschappij niet zomaar vanzelfsprekend. Daar wil ik me voor inzetten. Niet apart en speciaal, maar gewoon en samen. Dus meedoen op een gewone peuterspeelzaal, een gewone school, een gewone sportvereniging en liefst ook een gewone baan, ook voor mensen met een beperking. Ik weet dat het kan en ik zie dat het werkt.

Bezig met 

Ik wil een samenleving waarin iedereen meedoet een stapje dichterbij brengen. Ik zet me hiervoor in door samen te werken met andere mensen en organisaties in de Coalitie voor Inclusie. Ik verzamel goede voorbeelden rond inclusie. Dit inspireert en laat zien: zo kan het ook! Ik betrek altijd mensen met een beperking bij mijn projecten. Niet ‘praten over’ maar ‘doen met’, dat is waar het om gaat. In mijn projecten zoek en gebruik ik hun ervaringskennis. Ik heb meegewerkt aan een publicatie van Vilans en MEE Zuidoost Brabant van Yvette den Brok getiteld ‘Een land waar mensen met een handicap willen wonen’. Mensen met een beperking vertellen daarin hoe hun ideale land eruitziet. Het woord inclusie valt niet, maar het boek is doordrongen van de hoop op een samenleving waarin je voelt dat je echt welkom bent.

Verdiensten

Door mijn werk draag ik bij aan kwaliteitsverbetering in de gehandicaptenzorg. Of het nu gaat om vakkennis, dagbesteding of medicatiebeleid. Ik ben een adviseur die als generalist en buitenstaander goed de vinger op de zere plek kan leggen. Soms zie je in de dagelijkse praktijk door de bomen het bos niet meer. Ik wil dan de adviseur zijn die mensen en organisaties met een frisse en kritische blik verder helpt.

Over de auteur

thumbnail

Inge Redeker

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 23 43

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten