Wilma Ritzen: 'Kennis die er al is verspreiden en toegankelijk maken voor anderen, dat vind ik belangrijk'

Leren van elkaar en niet telkens opnieuw het wiel uitvinden, daar sta ik voor. Of het nu gaat om effectieve behandelingen, protocollen of beproefde werkwijzen. 

Bezig met

Ik houd me vooral bezig met de overgang van 'begeleiding' uit de algemene wet bijzonder bijstand (AWBZ) naar de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Wat verandert er? Wat betekent begeleiding voor de mensen om wie het gaat? Waar moeten gemeenten rekening mee houden als ze straks verantwoordelijk worden voor begeleiding en dagbesteding? Nu heeft iedere diagnosegroep zijn eigen dagbesteding, straks staat veel meer de voorziening in een bepaalde buurt centraal, bijvoorbeeld een kunstatelier of een fietswerkplaats. Hoe organiseer je dat met de zorgaanbieders?  In hoeverre kun je groepen mixen? Boeiende vraagstukken maar ook nieuwe kansen!

Verdiensten

Ik heb veel projecten gedaan rond Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH). Ziekenhuizen en revalidatiecentra maken veel gebruik van de signaleringslijst voor kinderen met hersenletsel die ik mede ontwikkelde. Met deze lijst kunnen professionals de vaak onzichtbare gevolgen van NAH bij kinderen goed achterhalen.

Mensen met hersenletsel kunnen beter aan het werk blijven of komen. Hiervoor bracht ik samen met het Uitvoering Werknemersverzekeringen (UWV) en revalidatiecentra HEADwerk op de markt. Een regionale en multidisciplinaire aanpak voor de reïntegratie van mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Over de auteur

thumbnail

Wilma Ritzen

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 25 41

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten