profielfoto van Rutjes

Michiel Rutjes: 'Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg'

Verandering fascineert me. Wat voor de een vooruitgang en nieuwe mogelijkheden betekent kan bij een ander veel weerstand opwekken. Dit en het creatieve proces dat aan verandering voorafgaat is een interessant spel. Een spel wat belangrijk is om goed te kunnen spelen als we werken aan een beter leven voor andere mensen. Voor mensen met een beperking is er in Nederland goede zorg en ondersteuning, maar we zien veel punten waar verbetering mogelijk is. Het is mooi om aan deze veranderingen te werken en te zorgen dat voor iemand een beperking een zo klein mogelijke rol speelt in het dagelijks leven.

Bezig met

Op dit moment onderzoek ik de succesfactoren van de implementatie binnen het project vrijheidsbeperkende maatregelen. Dit is belangrijk omdat we hiervan kunnen leren hoe we in de toekomst het succes van een project beter kunnen garanderen. Daarnaast kijk ik in hetzelfde project naar de rol van fysio- en ergotherapeuten, vooral hoe ze meer betrokken kunnen worden. Wat ik hierna allemaal mag gaan doen is nog niet duidelijk, maar er zijn al een hoop leuke voorstellen waaronder interviews met 20 mensen met een verstandelijke beperking over hun ondersteuningsplan.

Verdiensten

Ik werk nog niet zo lang bij Vilans, maar ben druk bezig te zorgen dat hier binnenkort mooie resultaten komen. Voordat ik bij Vilans kwam werken wat ik fysiotherapeut in verschillende praktijken en eerder ook in een instelling voor ernstig meervoudig beperkte cliƫnten. Mijn passie voor de gehandicaptenzorg komt het meest tot uiting door jaarlijks als vrijwilliger mee te gaan op vakanties voor mensen met een beperking.

Over de auteur

thumbnail

Michiel Rutjes

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 24 93

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten