Manon Verdonschot: 'Gewoon meedoen'

Participatie en inclusie, ofwel meedoen en erbij horen. Belangrijke uitgangspunten in de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Maar helemaal nog niet vanzelfsprekend. Een aantal goede voorbeelden laten zien dat het kan. Hoe kunnen anderen van deze goede praktijken leren en hoe kan kennis bijdragen aan meer participatie en inclusie? Dat is mijn uitdaging.

Bezig met

Ik doe samen met de Universiteit Maastricht een promotieonderzoek naar de participatie van mensen met een verstandelijke beperking en de rol van omgevingsfactoren. Wat zijn belemmeringen en ervaringen vanuit cliëntperspectief en hoe kunnen begeleider en cliënt in dialoog komen tot concrete verbeteracties? In mijn onderzoek besteed ik extra aandacht aan ‘ondersteunende technologie’. Een omgevingsfactor die veel mogelijkheden biedt maar die nog erg weinig benut wordt. Naast mijn promotie werk ik onder andere aan de ontwikkeling van een kader voor kritische vakkennis in de gehandicaptenzorg.

Verdiensten

Het boek 'Hulpmiddelen helpen MEEDOEN' (een handboek over hulpmiddelen voor mensen met een verstandelijke beperking). Ik hoop dat dit boek mensen inspireert na te denken over technologische oplossingen voor een grotere zelfstandigheid, waardoor meedoen en erbij horen meer vanzelfsprekend wordt. Verder zijn er diverse artikelen (in Nederland en internationaal) van mij verschenen over het thema participatie en/of technologie.

Over de auteur

thumbnail

Manon Verdonschot

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 24 45

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten