Marije Vermaas: 'Verbindingen leggen tussen mensen en tussen organisaties'

Ik werk graag mee aan het verbeteren van de zorg. Voor cliënten, maar ook voor beroepskrachten. Wat me daarbij energie geeft, is het leggen van verbindingen tussen mensen. Vooral als die elkaar goed kunnen helpen, maar elkaar eerst niet kenden. Ik zie mezelf graag als doorgeefluik. Het is mijn taak om precies te weten welke informatie er is en wie daar écht iets aan heeft. Leuk daaraan is ook dat ik steeds met andere mensen in contact kom, van stagiair tot directeur tot cliënt. Dat maakt het werken voor Vilans zo interessant.

Bezig met

Mijn werk richt zich op informele zorgers als vrijwilligers en mantelzorgers. Maar ook op levensvragen en diversiteit. Een rode draad in mijn werk is het maken van koppelingen tussen inhoud en het veld. Hoe richt je een website zo in dat je mensen meekrijgt? Dat ze inspiratie opdoen? En aan de andere kant: hoe geef je onderzoekers de gelegenheid hun kennis naar het veld te brengen? Ook met cocreatie houd ik me bezig. Door samen met de afnemer de inhoud te creëren, heeft het product steeds een optimaal nut. Uit de evaluatie blijken mensen juist dan het meest tevreden.

Verdiensten

Steeds bezig zijn met koppelen en verbinden levert mooie resultaten op. Mensen en organisaties weten elkaar beter te vinden. Kennis wordt meer gedeeld en verspreid. Vrijwilligers en beroepskrachten worden getraind in het herkennen van levensvragen – en zij leren tijdens die bijeenkomsten om eens vanuit een ander perspectief te kijken. Een zorgorganisatie weet beter een specifieke doelgroep beter te bereiken en te bedienen, dankzij de beschikbaarheid van voorbeelden van anderen. Het is mooi om daar een schakel in te zijn!

Over de auteur

thumbnail

Marije Vermaas

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie chronisch zieken

(030) 789 23 97

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten