Marjolein van Vliet: 'Niets is vanzelfsprekend'

Ik vind dat ieder mens recht heeft op vrijheid. Iedereen moet zeggenschap hebben over zijn eigen leven, ook mensen die afhankelijk zijn van zorg. Juist vanwege die afhankelijkheid is het voor hen vaak moeilijk voor zichzelf op te komen. Ik vind het belangrijk dat we daarover blijven nadenken en niets vanzelfsprekend vinden.

Bezig met

Ik help instellingen bij het verminderen van vrijheidsbeperkende maatregelen. Ik laat zien hoe ze ervoor kunnen zorgen dat cliënten zoveel mogelijk vrijheid behouden of terug krijgen. Ik adviseer en ondersteun bij het uitvoeren van verandertrajecten over vrijheidsbeperking.

Verdiensten

Ik ben er trots op dat wij met ons verbetertraject 'Ban de band' veel mensen met een verstandelijke beperking en ouderen die in zorginstellingen wonen een groot deel van hun vrijheid hebben teruggegeven. We hebben persoonlijk begeleiders en verzorgenden geïnspireerd te zoeken naar alternatieven die minder beperkend zijn. Met eenvoudige instrumenten hebben we laten zien dat het anders kan.

Over de auteur

thumbnail

Marjolein van Vliet

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 24 89

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten