Johan van Dijkhuizen: ‘De klant is koning’

‘Ben je ziekenfonds of particulier?’ Ergens in de jaren negentig was dat een vraag die een tandartsassistente in een nieuwe woonplaats mij stelde. Het antwoord op die vraag bepaalde of ik welkom was als klant van deze dienstverlener. Een gruwelijk moment.

Werken aan een klantgerichte zorg, dat is mijn drijfveer.

Bezig met

Ik geef leiding aan het programma Zelfredzaamheid & Technologie. In dit programma helpen we zorgorganisaties bij het werken aan en stimuleren van de zelfredzaamheid van hun cliënten. We werken aan een toegankelijkere samenleving en aan een verbeterde inzet van hulpmiddelen. We werken aan het goed combineren van wonen en zorg. We helpen zorgorganisaties technologie in het primaire proces in te zetten.

In 2010 deed ik de opleiding Master of Health Administration aan TiasNimbas. Ik studeerde af op technologische innovaties in de langdurende zorg.

Verdiensten

Op kiesBeter.nl (externe link) vinden mensen en professionals, uitgaande van hun behoefte, uitgebreide informatie over beschikbare hulpmiddelen en handige producten in de Vilans Hulpmiddelenwijzer.

In 2010 heeft Vilans met een keur aan andere partijen het informatiepunt AllesToegankelijk (externe link) gelanceerd, waarin ondernemers geholpen worden hun dienstverlening voor iedereen toegankelijk te maken.

We werken in internationaal verband aan technologie die het mogelijk maakt dat mensen met dementie thuis kunnen blijven wonen. Lees meer over dit project

We onderzochten allerlei aspecten van kleinschalige woonvormen en ontdekten bijvoorbeeld dat de familie vaker op bezoek komt als de kleinschalige woonvorm in de buurt van een winkelcentrum zit. Dit leidde tot een boek vol praktische tips voor zorgorganisaties.

Over de auteur

thumbnail

Johan van Dijkhuizen

Senior programmamedewerker In voor Zorg!

(030) 789 24 65

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten