profielfoto van Beer Durand

Mireille de Beer: 'Net zo speciaal als ieder ander'

Een groot deel van mijn leven is er gekeken naar mijn beperking en wat ik allemaal niet kon. Zo keek ik ook naar mijzelf. Ik was bang voor contact met mensen. Nu niet meer. Ik accepteer mijn beperking. Als je dat doet, gaat er hele nieuwe wereld voor je open. En die wereld is zo groot geworden. Ik mag er zijn en ben net zo speciaal als ieder ander.

Bezig met

Ik geef gastlessen empowerment. Ik vertel mijn levensverhaal aan mensen met een verstandelijke beperking en aan AVG-artsen in opleiding. Ik werk mee aan het themacafé ‘Hoezo een beperking?’ en ik geef trainingen ‘Samen sterker’ aan mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben ook trainer van de cursus ‘Die Ken ik’, over sociale netwerken. Bij Fontys Hogeschool in Eindhoven werken collega’s LFB uit Baarn als co-docent mee aan een pilot van een nieuwe opleiding ervaringsdeskundigheid voor mensen met een verstandelijke beperking. De academische werkplaats VG (Tranzo in Tilburg) doet onderzoek naar het effect en de resultaten van de opleiding onder leiding van Petri Embregts. Samen met een wetenschappelijk onderzoekster doe ik de interviews hiervoor.

Verdiensten

Sinds ik werk bij de LFB ben ik in mijn eigen kracht gekomen. Dat heb ik niet alleen gedaan, daar heb je mensen voor nodig die in je geloven. Ik  word ondersteund door een coach en zij is ook mijn collega. We gaan gelijkwaardig met elkaar om. Zij ondersteunt mij waar nodig en ze doet dat ‘met haar handen op haar rug’. En dat heeft mij zo zelfstandig gemaakt dat ik nu heel veel dingen zelf doe.

Bij Vilans wil ik mijn ervaring, kennis en talenten inzetten. Binnenkort ga ik mensen met een verstandelijke beperking interviewen, bijvoorbeeld over ouder worden en inclusie. Ik hoop hier veel te kunnen brengen en te geven.

Over de auteur

thumbnail

Mireille de Beer Durand

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 2480

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten