Dé de Haas: 'Professionals moeten niet invullen wat goed is'

Het is belangrijk dat mensen met een beperking gewoon meedoen in de maatschappij. Het uitsluiten van personen betekent dat je veel schade aan die persoon kan toebrengen. Professionals moeten niet invullen wat goed is. Ze moeten vragen wat wij willen.

Bezig met

Ik draai 2 uur in de week bij radio Lelystad en ik heb een eigen internet radio. Ik computer graag, vooral als het gaat om andere operating systemen zoals Linux. Ik werk bij de LFB (Landelijke Federatie Belangenverenigingen) en nu ook bij Vilans. Ik vind het een hele goede ontwikkeling dat de LFB naar andere organisaties zoekt om mee samen te werken. Ik wil graag mijn mening geven over de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Over de mogelijkheden en waar mensen zich mee bezig houden. Dat kan bijvoorbeeld in de praatgroep 'Wie ben ik, Wat wil ik en Wat kan ik!' Een groep waar mensen zich veilig voelen en waar zij hun verhaal kwijt kunnen.

Verdiensten

Ik wil presentaties geven op scholen en in de instellingen. Over waar Vilans mee bezig is en wat we doen als mensen met een verstandelijke beperking bij Vilans. Ik ga een nieuwsbrief maken voor de doelgroep: 4 maal per jaar informatie geven in makkelijke taal over wat er zich afspeelt bij Vilans en in de zorg. Ik wil ook aandacht voor immigranten met een verstandelijke beperking. Die zijn vaak nog zo onzichtbaar. Ik wil ook deze doelgroep graag bereiken. Ook zij hebben recht op een goed leven.

Lees meer over Dé de Haas op www.depdehaas.nl (externe link)

Over de auteur

thumbnail

Dé de Haas

Programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 2479

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten