Judith van Lier: 'Toegankelijkheid verdient structurele aandacht'

Toegankelijkheid is een praktisch onderwerp, maar verdient tegelijk structurele aandacht en inbedding om ervoor te zorgen dat iedereen (jong, oud, met en zonder beperking) kan meedoen. Deze combinatie en uitdaging maakt het voor mij interessant en boeiend.

Toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van gebouwen, openbare ruimte, producten, diensten en vervoer is een essentiële voorwaarde om te kunnen participeren in de samenleving. Ik wil mensen ervan bewust maken dat veel problemen aangepakt kunnen worden met eenvoudige en praktische oplossingen. Mijn kennis en ervaring wil ik delen en samen verder ontwikkelen.

Bezig met

Op dit moment werk ik vooral als teamleider AllesToegankelijk. Naast de coördinatie van de dagelijkse uitvoering van het informatiepunt, ben ik ook de contactpersoon naar partnerorganisaties en andere externe relaties. We richten ons met het informatiepunt op ondernemers, beleidsmakers en particulieren (mensen met en zonder beperking).

Verdiensten

  • 'De wereld van toegankelijkheid. Almanak fysieke toegankelijkheid openbare gebouwen, openbare ruimten en infrastructuur.'
    Sinds 2000 ben ik werkzaam op het terrein van toegankelijkheid, in verschillende projecten en variërend van onderzoek tot advieswerk. De opgedane kennis en ervaring heb ik gebundeld in de almanak fysieke toegankelijkheid. Deze publicatie geeft professionals, beleidsmakers, maar ook belangenorganisaties en andere geïnteresseerden een goed beeld van dit werkveld.
  • Informatiepunt AllesToegankelijk
    De website www.AllesToegankelijk.nl (externe link) is onder mijn leiding tot stand gekomen en mag als elfde in Nederland het driesterrenlogo van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl dragen. Over de thema’s producten en diensten, communicatie, gebouwen, gastvrijheid, openbare ruimte en vervoer is veel informatie te vinden, maar vooral ook praktische voorbeelden en oplossingen.

Over de auteur

thumbnail

Judith van Lier

Senior programmamedewerker kwaliteit en innovatie gehandicaptenzorg

(030) 789 24 41 / 06 81 85 08 67

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten