Jos de Kimpe

Jos de Kimpe is werkzaam bij Gemiva-SVG Groep als gedragsdeskundige. Hij ondersteunt teams in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Jos heeft kennis en ervaring met vraagstukken over mensen met een licht verstandelijke beperking, bijkomende problematiek zoals psychiatrische problemen en vraagstukken rond ouders met een verstandelijke beperking en hun kind(eren). Daarnaast  is Jos een van de onderzoekers van het onderzoek "Wat Werkt?", dat gaat over de ondersteuning aan deze ouders. Hij is lid van de werkgroep scholing 'Ouderschap en kinderwens'. Jos is goed op de hoogte van de verschillende opvattingen over kinderwens en ouderschap. 

Jos vindt het essentieel dat mensen met een beperking centraal staan. Dat er uit gegaan wordt van hun wensen en mogelijkheden. Dat ze met respect benaderd worden en betrokken worden bij alles wat hen aangaat. Jos heeft begrip voor de vragen en problemen die teams, ouders of andere betrokkenen kunnen ervaren in hun contacten met mensen met een beperking. Hij ondersteunt hen in verhelderen van de vragen, onderkennen van de vraagstukken en het zoeken naar oplossingen. Zijn opvatting is dat als men elkaar serieus neemt, respect toont voor elkaar, de persoon met een beperking er altijd in betrekt en kijkt naar 'wat werkt', er altijd verandering kan optreden in de richting van een nieuwe, betere situatie.

Terug naar de expertisevinder

Informatie

Jos de Kimpe

Bleulandweg 1 B
2803 HG Gouda
0182 57 58 00
www.gemiva-svg.nl
  1. ExpertExpert
  2. Experts werkgezelschap Ouderschap en KinderwensExperts werkgezelschap Ouderschap en Kinderwens

Deze website gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. melding sluiten